Home » Diensten » Onderhoud

Onderhoud en verbouw

Uw woning is uw thuis, daar wilt u samen met uw gezin met plezier en comfortabel wonen. Onderhoud aan uw woning is belangrijk om het plezier en het comfort te borgen. Daarnaast heeft u misschien plannen om uw woning te verbouwen en/of te verduurzamen?

Door middel van de onderstaande 3D afbeeldingen geven wij u graag een indruk van de werkzaamheden die wij kunnen uitvoeren. Ons team van vakmensen is allround inzetbaar. Daardoor zijn wij flexibel, kunnen wij een relatie opbouwen met u als klant en borgen wij zelf de kwaliteit van ons werk.

Van timmerwerk, metselwerk, tegelzetwerk tot oplossingen op maat. Wij beschikken over onze eigen timmerwerkplaats om oplossing op maat te fabriceren.

Dakkapel

Uw bestaande dakkapel vervangen of nieuwe ruimte creëren met een dakkapel? Kiest u voor traditioneel of liever onderhoudsarm? Wij bespreken graag uw wensen en adviseren u in de mogelijkheden. De nieuwe dakkapel maken wij prefab in onze werkplaats. Daardoor kan het plaatsen op uw woning al in één dag. Op deze manier is uw dak zo kort mogelijk open.

Dakraam

Een dakraam heeft vele voordelen, meer licht en voornamelijk een betere ventilatie. Wilt u uw huidige kunststof – of oud ijzeren dakraam vervangen? Wij staan voor u klaar! Wij werken samen met diverse fabrikanten, zoals Velux. Op basis van uw wensen maken wij een voorstel, inclusief alle accessoires en montage.

Voordeur

Een warm welkom?! De voordeur is het eerste wat u en uw gasten zien bij aankomst van uw woning. Uw wensen staan voor ons centraal. Wist u dat wij ook maatwerk deuren maken in onze werkplaats? Liever kiezen uit een bestaand assortiment? Wij werken samen met diverse voordeur leveranciers. Bij ons heeft u één aanspreekpunt voor advies, aankoop, montage volgens de PKVW-eisen en het schilderwerk.

Dakgoot schoonmaken

Het schoonmaken van de dakgoot. Is dat dé onderhoudsklus waar u altijd tegenop ziet? Wij nemen dit graag voor u uit handen. Wij doen dit op aanvraag en in abonnementsvorm om u volledig te ontzorgen. Tijdens het schoonmaken controleren wij gelijk de status van de dakgoot en brengen wij waar nodig een advies uit.

Vervangen/verbeteren van vloerisolatie

Is in de winter uw vloer regelmatig koud? Vergroot uw comfort door middel van vloerisolatie. Geen koude voeten meer! Én dit draagt bij aan het verduurzamen van uw woning, win-win. Wij adviseren u graag. Van het isoleren van een houten vloer tot het realiseren van een geïsoleerde betonvloer met vloerverwarming. Als erkend restaurateur denken wij ook graag mee in de verbouwing van monumentale panden.

Vervangen van kozijn

Er zijn verschillende redenen om kozijnen te vervangen; ouderdom, beveiliging van uw woning en verduurzaming. Wij komen graag bij u langs om uw wensen te bespreken. Van standaard vervanging naar kunststof kozijnen tot maatwerk. Wij beschikken over een eigen werkplaats voor maatwerk projecten. Neem contact op en plan een afspraak in.

Beveiligen van uw woning

Iedereen wil zijn woning veilig achter kunnen laten en beveiligen tegen inbraak. Dit begint al bij uw deuren en ramen. Wij werken conform de eisen van het politie keurmerk ‘veilig wonen’. Met onze kennis en ervaring adviseren wij u graag over het beveiligen van uw woning. Van hang- en sluitwerk tot en met camera’s en alarmsystemen.

Verbeteren van binnenwand isolatie 

Wordt u ’s nachts of ’s ochtends ook regelmatig wakker van geluid uit de omgeving? Dat belemmert uw woonplezier! Isolatie van de binnenwand van uw slaapkamer kan uitkomst bieden. De isolatie absorbeert de trillingen van het geluid. Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Verbeteren beglazing

U kent het vast wel; het is heel warm of erg koud in de slaapkamer. Elk jaar opnieuw in de zomer en in de winter. Het vervangen van enkel glas verbetert uw wooncomfort en de isolatie van uw woning. Dé eerste stap naar het verduurzamen van uw woning. Wij adviseren u graag in het type glas en kunnen de werkzaamheden voor u uitvoeren. Eventueel in combinatie met het vervangen van houten kozijnen.

Vervangen van badkamer

Een frisse uitstraling door nieuwe badkamertegels tot een complete badkamer renovatie met nieuw sanitair. Wij zijn uw deskundige partner! Samen inventariseren wij de wensen en maken wij een voorstel voor uw droom badkamer. Bij een complete badkamer renovatie doen wij dit in de vorm van een bouwteam waarbij wij coördinerend aannemer zijn. Zo heeft u één aanspreekpunt met meer dan 70 jaar kennis en ervaring in woningbouw en -verbouwingen. Voor kleine renovaties of hulpbehoevende aanpassingen hebben wij ons eigen team van allround vakmensen. 

Vervangen van keuken

De keuken, de ruimte waarin we veel tijd doorbrengen met ons gezin. Loopt u al enige tijd rond met het idee de keuken te verbouwen of een complete renovatie? Wij ontzorgen u graag. U beschrijft uw droomkeuken en wij maken samen met de benodigde partijen, waaronder de installateur, een voorstel. Zo heeft u één aanspreekpunt en nemen wij het complete proces voor u uit handen.

Instellingen van elektrische apparaten, stand-by zetten, tijdsschakelaars etc.

Tegenwoordig leven wij in een digitale wereld. Nagenoeg alle apparaten in onze woning zijn smart. Ziet u ertegenop om alle apparaten in te stellen? Wij nemen deze zorg graag voor u uit handen. Wij stellen alles in op bijvoorbeeld een centrale tablet, voor elk woningtype of levensfase. Van verwarming, zonwering, verlichting tot huishoudapparatuur. Wij ontzorgen u graag!

Gasloos koken

De Nederlandse overheid wil in 2050 geen CO2 meer uitstoten. Dit betekent niet meer koken of verwarmen via aardgas. We gaan duurzame installaties gebruiken. “Wat is voor mijn woning de beste energiebron?” Wij adviseren u graag over duurzame installaties, zoals een warmtepomp, zonneboiler en zonnepanelen. Daarnaast kunnen wij ook een renovatie van uw keuken met nieuwe apparatuur coördineren en uitvoeren.

Verbeteren van dakisolatie

Bij relatief oudere woningen begint verduurzamen bij isoleren. Isolatie van bijvoorbeeld de spouw, buitengevel en het dak. De voordelen? Een aangenamer woonklimaat, een hoger energielabel en een lagere energierekening! Isolatie van het dak kan zowel aan de binnen- als buitenzijde. Aan de hand van uw woonsituatie bieden wij u de beste oplossing. Nieuwsgierig naar onze projecten? Klik hier voor een project met dakisolatie van buitenaf.

Vaste trap naar verdieping

De zolder, een ideale plaats voor een extra slaapkamer, kantoor of opslagruimte. Maar een vlizotrap naar de bovenste verdieping blijft vaak een drempel. We gebruiken daardoor de zolderruimte niet altijd efficiënt. Én niet iedereen voelt zich veilig op een vlizotrap. Een vaste trap heeft daardoor veel voordelen en oogt moderner. Neem contact op en wij inventariseren graag de mogelijkheden voor een vaste trap in uw woning.

Zonnepanelen

Uw woning verduurzamen met zonnepanelen en/of warmtepomp? De opties zijn tegenwoordig talrijk. Als bouwkundig expert kunnen wij u voorzien in het beste advies voor uw woning, coördineren wij de uitvoering en begeleiden wij u in het aanvragen van subsidie. Zo kunt u de meeste voordelen behalen; een hogere woningwaarde en een lagere energierekening.

Zonneboiler

Een zonneboiler of warmtepomp? Een zonneboiler verwarmt het water door middel van een zonnecollector op het dak. Geschikt voor bestaande woningen en nieuwbouw. Wat is de beste keuze voor het verduurzamen van uw woning? Op basis van uw huidige woonsituatie brengen wij in samenwerking met onze installatie technische partners graag een passend advies uit. Én informeren wij u over de bijbehorende subsidiemogelijkheden.

Warmtepomp

Uw woning verduurzamen met zonnepanelen en/of warmtepomp? De opties zijn tegenwoordig talrijk. Als bouwkundig expert kunnen wij u voorzien in het beste advies voor uw woning, coördineren wij de uitvoering en begeleiden wij u in het aanvragen van subsidie. Zo kunt u de meeste voordelen behalen; een hogere woningwaarde en een lagere energierekening.

Isoleren van verdiepingsvloer

Isolatie draagt bij aan het verduurzamen van uw woning. Isolatie van de spouw is één van de bekendste toepassingen. Wij denken ook in aanvullende oplossingen voor een nóg betere isolatie. Waaronder het isoleren van een houten verdiepingsvloer door middel van een zwevende dekvloer. Op basis van uw huidige woonsituatie brengen wij een deskundig advies uit.

Verbeteren van isolatie buitengevel

Isoleren gaat verder dan alleen de spouw.  Er zijn nog aanvullende mogelijkheden bij zowel de binnen- als buitenmuur. Aan de buitenzijde van uw woning kan gevelbekleding of stukadoorswerk het verschil maken. Duurzaam en direct een mooie re-styling van uw gevel. Aan de binnenzijde kunnen wij de isolatiewaarde opwaarderen door middel van voorzetwanden. Wij bespreken graag uw wensen en brengen een passend advies uit.

Levensloopbestendig maken van woning 

Het liefst wilt u zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. In de woning waarin u al jaren met plezier woont. Trappen lopen is vaak de eerste uitdaging bij een verminderde mobiliteit. Samen met u onderzoeken wij graag de mogelijkheden om uw woning levensloop bestendig te maken. Waaronder alles gelijkvloers en waar nodig aangepaste hulpmiddelen. Zo kunt u comfortabel wonen en nog jaren genieten van uw woning.

Naisoleren van spouw

Uw woning verduurzamen? Het isoleren van de spouwmuur kan veel voordelen opleveren. Daarnaast verliest u geen ruimte. Wij werken samen met gespecialiseerde partners voor het isoleren van uw spouwmuur. Op deze manier heeft u één aanspreekpunt en wij ondersteunen u graag in het aanvragen van subsidie.

Raamdorpels vervangen

Het onderhouden van de ramen van uw woning. Van het vervangen van enkel glas, het plaatsen van kunststof kozijnen en het vervangen van raamdorpels. Wist u dat oude raamdorpels vaak uitgelopen voegen hebben? Hierdoor kan er water tussen de raamdorpels in de spouwmuur komen. Met onze jarenlange ervaring geven wij uw graag een deskundig advies voor het onderhoud of volledig vervangen van uw raamdorpels.

Schilderwerk woning

Wij werken samen met diverse schildersbedrijven uit de regio om uw woning er van binnen en/of buiten weer mooi en strak uit te laten zien. Wij brengen een advies uit over de benodigde werkzaamheden en coördineren het proces van A tot Z. Alle slechte delen vervangen wij in samenwerking met de schilder door middel van de Repair Care methode.

Pannendak & nokvorsten

Onderhoud aan uw dak of wilt u uw woning verduurzamen? Laat u adviseren door onze specialisten. Van het vervangen van nokvorsten, een aantal dakpannen tot een complete dakrenovatie. Wij geven u een deskundig advies op basis van onze kennis en jarenlange ervaring. Benieuwd naar een volledige dakrenovatie? Klik hier voor één van onze projecten.

Garagedeur

Een garage is niet alleen functioneel. De garagedeuren dragen bij aan de uitstraling van uw woning. Bouwbedrijf van de Linde neemt het totale proces van vervanging voor u uit handen. Daarnaast kunnen wij in onze werkplaats eigen traditionele, dubbele houten garagedeuren maken. Geheel aangepast naar uw wensen en de stijl van uw woning.

Warmtepomp

De warmtepomp, een veelbesproken apparaat voor het verduurzamen van uw woning. Wat doet een warmtepomp? Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater en verwarmt hiermee de woning. De huidige isolatiewaarden van uw woning zijn bepalend in het advies voor het type warmtepomp. Samen met onze gecertificeerde partners combineren wij onze bouwkundige en hun installatie technische kennis voor het beste resultaat. Ook adviseren en ondersteunen wij u in subsidiemogelijkheden.

Thuisbatterij

“Vandaag is het zonnig en wekken wij veel energie op via de zonnepanelen. Maar wij gebruiken helaas niet alle opgewekte stroom.” Met een thuisbatterij kunt u deze stroom opslaan om op een ander moment te gebruiken. Voor de verduurzaming van uw woning gaan wij graag in gesprek over alle mogelijkheden en wat de beste oplossing is voor u.

Oplaadpaal

Energieneutraal leven, dat is de toekomst. Waaronder duurzame energie en elektrisch rijden. Overweegt u een elektrische auto, maar ziet u op tegen het vinden van een goede laadplek zonder lange wachttijden? Plaats dan een laadpaal bij uw woning. ’s Nachts opladen en in de ochtend met een volle accu op pad. Een persoonlijk advies voor uw situatie? Neem contact met ons op. Ook als u geen eigen oprit heeft.

Warmtepomp

De warmtepomp, een veelbesproken apparaat voor het verduurzamen van uw woning. Wat doet een warmtepomp? Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater en verwarmt hiermee de woning. De huidige isolatiewaarden van uw woning zijn bepalend in het advies voor het type warmtepomp. Samen met onze gecertificeerde partners combineren wij onze bouwkundige en hun installatie technische kennis voor het beste resultaat. Ook adviseren en ondersteunen wij u in subsidiemogelijkheden.

Sedum platdak

Een modern en duurzaam dak, dat is een sedum dak. Oftewel het dak laten begroeien met vetplanten. De voordelen? Een verhoogde levensduur van het dak, een goede absorbering van regenwater en de planten werken geluids- en warmte-isolerend. Dat is goed voor de energierekening! Daarnaast zijn er in enkele gemeentes ook subsidiemogelijkheden voor het aanleggen van een groen dak. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Opvangen van HWA

Hemelwaterafvoer (HWA) is het afvoeren van water uit de regenpijp. Het verduurzamen van uw woning kan ook door middel van het opvangen van HWA in een grijs watertank. Op deze manier vangt u het water op en kunt u dit gebruiken voor bijvoorbeeld het sproeien van uw tuin. U kunt de tank zelfs aansluiten op de bestaande waterleiding om uw toilet door te spoelen. Geïnteresseerd in alle mogelijkheden voor het verduurzamen van uw woning? Wij adviseren u graag.

Aanbouw/uitbouw aan achterzijde of zijkant

Vergroot uw wooncomfort met een aan- of uitbouw. Voor het vergroten van de woonkamer, of wilt u uw woning graag levensloop bestendig maken? Als aannemer adviseren wij u graag en begeleiden wij het traject van A tot Z. Dit doen wij met ons 10-stappen plan. Klik hier voor meer informatie.

Gevelbekleding

Gevelbekleding geeft een mooie natuurlijke uitstraling aan uw woning. Er zijn verschillende mogelijkheden, waaronder hout en composiet. Isolerend, duurzaam en gemakkelijk in onderhoud. Als specialist adviseren wij u graag. Wij verliezen geen detail uit het oog, zoals een goede ventilatie. Neem contact op en wij ontzorgen u van A tot Z.

Houten getimmerde goot

Een houten getimmerde goot geeft een mooie landelijke sfeer aan uw woning. Hout is alleen gevoeliger voor invloeden van het weer dan kunststof. Daarom is het belangrijk periodiek de dakgoot schoon te maken en te inspecteren. Een lekkage kan dan tijdig gesignaleerd worden. Van advies tot het vervangen van houten onderdelen bent u bij ons aan het goede adres. Onze vakmensen voeren met passie het werk uit!

Zonnepanelen

Uw woning verduurzamen met zonnepanelen en/of warmtepomp? De opties zijn tegenwoordig talrijk. Als bouwkundig expert kunnen wij u voorzien in het beste advies voor uw woning, coördineren wij de uitvoering en begeleiden wij u in het aanvragen van subsidie. Zo kunt u de meeste voordelen behalen; een hogere woningwaarde en een lagere energierekening.

Dakraam

Een dakraam heeft vele voordelen, meer licht en voornamelijk een betere ventilatie. Wilt u uw huidige kunststof – of oud ijzeren dakraam vervangen? Wij staan voor u klaar! Wij werken samen met diverse fabrikanten, zoals Velux. Op basis van uw wensen maken wij een voorstel, inclusief alle accessoires en montage.

Schoorsteen

Geniet u in de wintermaanden ook zo van uw open haard? De warmte en het knusse samenzijn met elkaar. Om hiervan te blijven genieten is onderhoud van uw schoorsteen belangrijk. Een lekkage kan vervelende gevolgen hebben, zoals vocht in de muren en het aantasten van de isolatie van uw woning. Ons advies is periodiek een schoorsteen inspectie te laten uitvoeren. Neem contact met ons op en wij maken graag een voorstel voor u.

Raam

Wilt u uw bestaande ramen vervangen? Dit kan veel voordelen opleveren voor de verduurzaming van uw woning. Wij werken nauw samen met glasleveranciers en beschikken over een eigen werkplaats. Onze werkwijze? Flexibel, deskundig en één aanspreekpunt voor u. Van opname, productie tot en met montage inclusief nieuw hang- en sluitwerk.

Metselwerk

Goed onderhoud van het metselwerk aan uw gevel zorgt voor een langere levensduur. Slechte voegen kunnen tot verval en schade leiden. Neem contact op voor een vrijblijvend advies. Onze deskundige vakmensen inspecteren uw gevel en zorgen voor een passend onderhoud.

Schuifpui

Een schuifpui, dé manier om een binnen-buiten gevoel te creëren. Wij kunnen een schuifpui realiseren in een bestaande woning of een oude schuifpui vervangen. Van hout, aluminium tot kunststof. Wij bieden graag een passende en deskundige oplossing! Vraag naar de mogelijkheden, wij adviseren u graag.