Home » Over ons » Bouwbedrijf met geschiedenis

Bouwbedrijf met geschiedenis

Bouwen op Vertrouwen; ons aannemingsbedrijf
Ruim een halve eeuw in vogelvlucht

In 1951 startte Jacobus van de Linde zijn bouwbedrijf in Kloetinge en verwerft nog datzelfde jaar de eerste grote opdracht: het zusterhuis in Bergen op Zoom.

Daarna groeit het bedrijf gestaag en de watersnoodramp van 1953 zorgt tijdens de beginjaren voor veel werk in een overigens sterk concurrerende markt. In de jaren -zestig en -zeventig groeit Bouwbedrijf J. van de Linde fors en realiseert het talloze bouwwerken van klein tot groot. In de zestiger jaren komt ook Quinten van de Linde, zoon van Jacobus, in het bedrijf en hij leidt het bedrijf van 1978 tot en met 1997. De crisis begin jaren tachtig treft de bouwsector hard en zo ook Bouwbedrijf J. van de Linde. De tweede helft van de jaren 80 trekt de economie weer aan en bouwt ‘van de Linde’ veel bedrijfspanden en vrijesectorwoningen.

In 1991 doet de derde generatie zijn intrede in de persoon van Marco van de Linde. Hij is de huidige directeur en onder zijn leiding groeit het bedrijf verder uit tot een solide en betrouwbaar bouwbedrijf voor klanten en medewerkers. Een bedrijf waar vakmanschap wordt gerespecteerd en gewaardeerd. Het is dan ook niet voor niets dat Bouwbedrijf van de Linde naast alle nieuwbouwwerken ook vele restauratiewerken uitvoert en dat tot in de wijde omtrek.

Powered by Janse & Janse, fotograaf Mary Remijnse.

Bouwen op een stevig fundament

“Bouwbedrijf van de Linde is een familiebedrijf en als derde generatie-ondernemer mag ik verder bouwen op het fundament dat door mijn opa, vader en onze medewerkers onder ons bedrijf gelegd is. We bouwen verder op hun levensmotto: ‘Bouwen op Vertrouwen’ en daar ben ik trots op.

Eind 2007, kort na het overlijden van mijn opa besloot ik dat de bedrijfshistorie gebundeld moest worden. Het resultaat is een heus boek met foto’s, kiekjes, interviews en talloze luikjes naar het verleden. Met dit gebaar wilde ik mijn vader bedanken voor zijn inzet voor het bedrijf en vooral ook zijn geduld met mij. Meer nog dan dit gebaar werd het een boekwerk dat de ziel van ons bedrijf blootlegt en wat ik met trots overhandig aan geïnteresseerde relaties. ‘Bouwen op Vertrouwen’ luidt de titel van het tijdsdocument en dat is wat we al meer dan 65 jaar doen en zullen blijven doen. Toen, nu en in de toekomst”.

Marco van de Linde