Bezoek minister Hugo de Jonge

Op 20 februari 2023 spraken diverse leden van Bouwend Zeeland met minister Hugo de Jonge. Het gesprek vond plaats bij Bouwmensen in Goes (georganiseerd door CDA Zeeland) en het ging over woningbouw in Zeeland.

Vincent Bliek (Bouwbedrijf Joziasse) sprak met Toine Visker (Bouwmensen) en Kees Nieuwenhuijse (Scalda) met de minister (olv Jo-Annes de Bat) over ‘werken in de bouw’. Er was veel waardering vanuit de minister voor Bouwmensen: ‘unieke combinatie van regulier ROC en bedrijfsleven’.

Versnellen in de bouw

Het thema ‘versnellen in de bouw’ werd besproken door Stefan den Dekker (Bouwgroep Peters), Wim Dodmond (Faasse&Fermont makelaars) en Paul Saman (Kindt&Biesbroeck). Belangrijke punten: versnellingstafels, standaardisering regels, vereenvoudiging procedures en industrialisatie in de bouw.

Verduurzamen in de bouw

Het laatste thema, ‘verduurzamen in de bouw’, bespraken Niels van Kooten (VKP), Derk Thijs (architect) en Marco van der Wel (Zeeuwland). Hieruit bleek hoezeer industrieel en circulair bouwen bij elkaar liggen. Maar ook dat de uitdaging in de bestaande woningvoorraad heel groot is. Op 6 maart is de minister weer in Zeeland. Deze keer voor de ondertekening van de woondeal. Meer hierover weten? Neem contact op met Jos Lukasse.

Tussendoor gingen vier leerlingen van Bouwmensen een battle aan met de minister en 3 anderen: ‘wie bouwt het snelst een brug?’. Uiteraard gewonnen door de leerlingen. Er worden vakmensen opgeleid in Goes!

Voor het originele artikel, verwijs ik u graag naar de website van Bouwend Nederland.

 

Mocht u een offerte of een opdracht aan willen vragen, dan kan dat via onderstaande link: https://jvandelinde.nl/contact/offerte-aanvragen-bouwbedrijf/
Ook voor vragen en/of opmerkingen kunt u ons bereiken via onze website. Bezoek minister Hugo de Jonge

 

 

 

 
#betrokkenheid #werken #samensterk #werkzaamden #werk #Zeeland #goes #werkplek #samen #zeeland #bouwbedrijf #toekomst #project #samenwerken #samenbouwen #architect #werkzaamheden #verbouwing #projecten #bouwen #bouw #bouwproject #verbouwen #verbouw #utiliteitsbouw #samenwerking #media #website #nieuw #bedrijf #hugodejonge #bouwendzeeland #bouwendnederland #cdazeeland #cda