Land aan Zee

Zet een opdrachtgever met een missie en een aannemer met passie bij elkaar en dit is wat je krijgt: een waanzinnig mooi complex waar je je direct thuis voelt. En dat is precies de bedoeling bij Land aan Zee in Burgh-Haamstede. 

 

Land aan Zee is een initiatief waarmee eigenaren Liselotte en Michiel iets willen teruggeven aan de maatschappij. ”We willen helpen de balans tussen individu, maatschappij en de natuur te herstellen”, legt Liselotte uit. ”Dat doen we door mensen hier retreats te laten volgen en organiseren, maar ook dor ruimte te geven aan andere activiteiten rondom maatschappelijke thema’s. We zijn daarbij georganiseerd als stichting, met vrijwilligers, zodat het ook na ons blijft voortbestaan.”

 

Direct een klik

voordat Land aan Zee werkelijkheid kon worden, moest er veel gebeuren. Er was nog niets meer dan een aantal oude, vervallen schuren. ”We hebben meerdere aannemers uitgenodigd. Met Marco van de Linde, van Bouwbedrijf van de Linde, was er direct een klik”, aldus Liselotte. Toch was de nieuwbouw niet hun belangrijkste focus. ”Ons doel was belangrijker. De visie van hoe het gebouw daaraan kon dragen, ontwikkelde gaandeweg het project. Dat betekende dus wel dat er regelmatig wijzigingen in de bouwplannen kwamen.”

 

Met hart en ziel

Niet iedere aannemer staat daarom te springen, maar bij Bouwbedrijf van de Linde worden ze er juist enthousiast van. ”In ons familiebedrijf richten we ons niet op ‘meer en massa’, mar op het leveren van kwaliteit en het beste willen doen voor de klant. Inspringen op wijzingen is zeker niet altijd makkelijk, maar van Liselotte en Michiel kregen we wel alle ruimte om vanuit onze expertise ideeën aan te dragen, ons vakmanschap te tonen en kwaliteit te leveren. Het werd uiteindelijk een van onze mooiste opdrachten ooit.”

 

Hoe mooi is het?

Kijkend naar het eindresultaat kun je je daar alles bij voorstellen. Hoe mooi moet het zijn om zo’n prachtige oude schuur, met zijn indrukwekkende hoogte en al die authentieke elementen, te mogen restaureren? Om de oude, vervallen schuur erachter volledig in oude stijl te mogen herbouwen en daarnaast ook nog eens een enorme, maar tegelijkertijd knusse en gezellige nieuwe schuur te mogen realiseren? ”Het is prachtig om te doen”, aldus Marco. ”En we mochten alles doen. Van ruwbouw tot afbouw, samen met ons fantastische team van partners. Het resultaat is geweldig, het is echt af.”

 

Eenvoud, functionaliteit en architectuur

Dat is het zeker. Van de grove constructies tot de kleinste details. Van de magnifieke houten balken in het restaurant tot de perfect afgewerkte vloeren, strakke wanden en keurig sanitair. Buiten vallen vooral de diepliggende kozijnen, de in de gevel verwerkte regenpijpen en het karakteristieke zwarte potdekselwerk op. “DAM & Partners Architecten uit Amsterdam verdient echt een compliment”, vindt Marco. ”Ze hebben een goede balans gevonden tussen eenvoud, functionaliteit en architectuur. Het mooiste aspect vind ik de indrukwekkende raampartijen die binnen voor een prachtig lichtspel zorgen en unieke uitzichten over het mooie wandelpark en de knusse binnentuin.”

 

Het is hier geen hotel

Knus is het ook binnen. ”Dat komt mede door de keuze voor deels tweedehands meubilair”, legt Liselotte uit. ”We wilden gasten hier niet het hotelgevoel geven, maar het thuisgevoel. Het werkt hier ook niet als hotel. Je komt hier niet om te consumeren, je komt hier om bij te dragen. om deze plek mooi te maken voor jezelf en anderen na jou. Je ruimt bijvoorbeeld na je verblijf ook zelf je kamer op. Het dient als metafoor voor wat we in de wereld te doen hebben. Je merkt dat gasten het ook fijn vinden, dat het ze een gevoel geeft van betekenisvol zijn.”

 

Duurzaamheid

Bij de wereld mooier doorgeven, speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Ook bij Land aan Zee. Marco: ”Dat zie je onder meer terug in de bouw. In de muren hebben we vlasisolatie toegepast en het dak van de oude schuur is geïsoleerd met riet. Daarnaast werken we vanzelfsprekend met FSC-hout en duurzame installatietechnieken en ook is er een grijswatersysteem aangelegd. Het is een mooi voorbeeld van hoe de bouw kan en moet verduurzamen.”

 

Alice in Wonderland

Liselotte en Michiel kijken met veel plezier terug op het bouwproces en genieten nu van de eerste operationele weken. ‘De samenwerking met Marco en zijn team was echt fantastisch. Je zag dat ook zij met hart en ziel aan dit project werkten. Nu zijn wij aan zet. Het is zo fijn om te zien wat Land aan Zee met mensen doet. Deze plek geeft ons echt de kans om iets moois aan de wereld bij te dragen. Daar draait het allemaal om”

– Artikel van Vivace Magazine

 

Mocht u een offerte of een opdracht aan willen vragen, dan kan dat via onderstaande link: https://jvandelinde.nl/contact/offerte-aanvragen-bouwbedrijf/

Ook voor vragen en/of opmerkingen kunt u ons bereiken via onze website.

#samen #werk #zeeland #bouwbedrijf #toekomst #project #werkzaamheden #samenbouwen #samenwerken #bouw #bouwen #bouwproject #modern #architectuur #kwaliteit #samenwerking #Zeeland #werken #samensterk #betrokkenheid  #LandaanZee #nieuwbouw #nieuw #media #Burgh-Haamstede #renovatie #retraite