Thamara en John openen b&b in Oostdijk

OOSTDIJK- John en Thamara Zuidweg-van Burg zijn na drie jaar bijna klaar met de grondige verbouwing van hun rijksmonument in Oostdijk. Boerderij ‘t Oefje heeft een hele nieuwe voorgevel en een nieuw dak gekregen. Binnen is de woning compleet gerenoveerd en het dak van de schuur is ook vernieuwd. De naastgelegen bakkeet heeft de functie van B&B gekregen.

“De opa van Thamara heeft de boerderij in 1973 gekocht”, vertelt het jonge stel. “Je stapte binnen in de modder in de schuur en het woonhuis was boven één open, ongeïsoleerde ruimte. De bakkeet werd vroeger altijd gebruikt door de knechten en had een dubbele functie. In één deel stonden de varkens en in het deel met het schoorsteentje werd brood gebakken. We hebben het gebouw helemaal gerestaureerd, maar vonden het leuk om de oude naam te behouden. Vandaar dat de B&B  ‘De bakkeet’ heet.

Verbouwd

In 1990 kwam de tante van Thamara met haar gezin in de boerderij wonen en in 2000 kocht de vader van Thamara het gebouw. “In 2016 hebben wij het weer overgekocht. Er was toen al heel veel aan verbouwd, maar er moest toch nog veel gebeuren. In 2019 hebben we een subsidieaanvraag gedaan bij de provincie en die is toen gelukkig toegekend. Er zit ook veel geld van onszelf in, want niet alles kon van de subsidie bekostigd worden. Wat niet monumentaal is, daar hebben we geen subsidie voor gekregen. Alles wat binnen verbouwd is, is op eigen kosten gedaan, maar het is het zeker waard geweest. Het is heel fijn dat we door de subsidie alles in één keer hebben kunnen aanpakken.”

Rustzoekers

John en Thamara zijn blij dat het einde van de verbouwing in zicht is. “We zijn eind 2020 begonnen met de verbouwing. In mei 2021 hebben we onze drie kinderen uit Hongarije geadopteerd, dus dat was een drukke, ingrijpende tijd. Wat een leuk voordeel was dat de kinderen hun eigen kamers zelf mochten helpen inrichten. We zijn heel blij met hoe alles geworden is. In het najaar hopen we de B&B in gebruik te kunnen nemen. We zitten hier heel mooi, op het smalste stukje Zeeland tussen de Scheldes in. Het is gewoon een heerlijk plekje en dat willen we graag delen met anderen. Mensen die een B&B boeken zijn vaak rustzoekers en dat kunnen ze hier zeker vinden. En er is altijd nog het gezelschap van de hond, het varken, de kippen en de katten.”

Artikel komt van: https://bit.ly/3l1PDid 
Mocht u ook een offerte of een opdracht aan willen vragen, dan kan dat via onderstaande link: https://jvandelinde.nl/contact/offerte-aanvragen-bouwbedrijf/
Ook voor vragen en/of opmerkingen kunt u ons bereiken via onze website.
 
#betrokkenheid #werken #samensterk #werkzaamden #werk #Zeeland #goes #werkplek #samen #zeeland #bouwbedrijf #toekomst #project #samenwerken #samenbouwen #architect #werkzaamheden #verbouwing #projecten #bouwen #bouw #bouwproject #verbouwen #verbouw #utiliteitsbouw #samenwerking #media #website #nieuw #bedrijf

Thamara en John openen b&b in Oostdijk